> Startsidan
.
> Nyheter
.
Tjänster
.

AffärsplaneringProjekt- och Programplanering


SamverkanKrisplanering


.
Om företaget
.

Referenser

.

Kontakta oss

.
Om oss
.
.
Partners
Microsoft ISV Partner
Procensor AB  PROCENSOR AB

...................

Nyheter 2008

För att kunna läsa dokument i PDF-format måste du ha en PDF-läsare installerad.
Om du inte har någon, välj gärna någon av nedanstående.

Adobe Reader.
Den mest spridda PDF-läsaren.
Klicka här för att ladda ner en kostnadsfri version
Get Adobe Reader
Foxit Reader
Gratis, liten installation och snabb vid uppstart.
Klicka här för att ladda ner en kostnadsfri version
Get Foxit Reader

Nyhetsarkivet

2010» 2009» 2008» 2007» 2006 » 2005 »
Dotted Divider

2008-09-04 Ny folder och krisbilaga

Cupol Folder 2008 Möt ledningsutmaningar på strategisk nivå och vid kris
Stöd ledningsprocessen med visuella handlingsplaner - metod, it-verktyg och/eller facilitering
Ladda ner broschyren Adobe Acrobat PDF PDF [588 KB]

Dotted Divider

2008-07-18 Sommarhälsning

Sommar
Sommar! Semester! Stressad? Slö? Sysslolös? Skön? Njut!

Under tiden vi bygger nya funktioner för vår nya version av Cupol Ledning 5.0 vill vi önska dig en skön sommar!

Och som förespråkare för att tydliggöra visuellt så önskar vi att du njuter av din sommar och verkligen tittar på allt förundransvärt – himlen, moln, berg, hav, träd, gräs, myror, mygg, bryggor, bojar, nyfångad fisk, frukt, bär, saft, sylt, nubbe, en person som står dig nära, syrener, tärnor, svalor...

Och som förespråkare för att se att alla olika förmågor behövs för att skapa en gynnsam situation så hoppas vi att du ser värdet av alla talanger och fallenheter som finns i din omgivning; vänner, släktingar, ev. svärföräldrar, grannar, barn, ev. barnbarn och din eventuella partner…

Och som förespråkare för att skapa gemensamma sammanhang så önskar vi att du skapar många tillfällen att njuta av dina nära och kära i trevliga, vänskapliga och kärleksfulla sociala sammankomster…

Och som förespråkare för att överblicka helheten och med respekt att det bara uppstår med en mängd små delar så hoppas vi att du passionerat hänger dig åt detaljer som du tycker om eller förundras över det större – bergen, skogen, vidderna, havet...

Som förespråkare för att ha respekt för solens strålar så vill vi att du använder solkräm och följer råden i Gert Fylkings version av Baz Luhrmanns original "Everyone's free to wear sunscreen". (extern länk till MP3-fil hos RixFM)

Varma sommarhälsningar!
önskar vi på
Cupol Change AB

Dotted Divider

2008-04-18 Stockholms säkerhetsutveckling valideras med Cupol

StadshusetStockholms Stad använder bland annat Cupols tjänster och verktyg för att skapa visuella handlingsplaner för att hålla ihop, utveckla och samordna utvecklingsprocessen. Vårt dokumenthanteringssystem ser till att alla alltid har rätt uppdaterad version av informationen.

Cupol bidrar till att Staden kan hålla ihop processen och att alla involverade har samma bild av vad som skall göras. Vårt verktyg säkrar att rätt saker görs och att inget missas så att Stadens resurser används på bästa sätt. På så sätt kan alla samverkande aktörer agera effektivare, med mindre missförstånd mot samma mål.

PDF Ladda ner " Stockholms säkerhetsutveckling valideras med Cupol " i PDF format [154 kB]

Dotted Divider

2008-04-09 Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd gör banbrytande framsteg

Fastighetsbranchen–Inriktningarna på en ny utbildning överensstämmer med vad företrädare från fastighetsbranschen har framfört som sin gemensamma uppfattning. Cupol har varit verktyget för att hålla styrelsegruppen i enad riktning.

Vd:n Siw Wiblom uttrycker stor glädje över deras framgång och på vår fråga vad Cupol hjälpt henne och arbetsgruppen med svarar hon;

Jag har förvandlat min ’popcorn fabrik’ till strategisk tydlighet. Jag ser så tydligt själv vart vi ska gå men jag har tidigare haft svårt att förmedla bilden till andra Den här gången har det gått väldigt lätt att samlas kring ett förslag, trots att arbetsgruppen varit stor, mycket tack vare Cupol.”

Och så har jag sparat mycket tid med hjälp av Cupol. Det är svårt att uppskatta hur mycket, men jag har hunnit med betydligt mer än jag trodde under den här tiden. Det är ovanligt.

Cupol är ett bra verktyg. Det skapar struktur och en enad bild vart vi ska gå. Fler borde helt klart använda det…, säger vd Siw Wiblom på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd

”Det råder en stor arbetskraftsbrist inom samtliga sex yrkeskategorier inom fastighetsbranschen. Pensionsavgångarna bedöms som större än nuvarande nytillskott av utbildade. Den framtida arbetsmarknaden beskrivs som mycket god för utbildade inom dessa områden”, skriver Anita Ferm i Gymnasieutredningen.

- Jag är otroligt nöjd att vi fick igenom våra krav på ett fördjupat program och ett förtydligande av de yrken som utbildningen leder till. Fastighetsbranschen är en framtidsbransch. Jag är glad att Gymnasieutredningen har tagit fasta på det i sitt förslag till nytt yrkesprogram, säger Siw Wiblom.

Bakom utbildningsnämnden står Almega, Fastigo, Fastighetsägarna Sverige, HSB Riksförbund, SABO, Fastighetsanställdas Förbund, Riksbyggen och FFU. Utbildningsnämnden arbetar långsiktigt för att säkra tillgången på kompetenta och motiverade medarbetare till fastighetsbranschen.

Fastighetsbranchens Utbildningsnämnds hemsida »

PDF Läs mer om Fastighetsbranschens Utbildningsnämnds framsteg här[PDF] »

Kontaka oss så beskriver vi kostnadsfritt hur styrgruppen arbetat i vårt verktyg;
hans-erik.karlsson@cupol.net eller ring 08-601 30 80

Dotted Divider

2008-02-12 Vad har Fritidsresor, Fotbollsförbundet, Försvarsmakten, Stockholms Läns Landsting, Rikspolisstyrelsen, Stockholms stad och Swedish Match gemensamt?

De har alla sett det avgörande i Cupols visuella handlingsplaner som överblickar händelseförlopp och processer på ett överraskande slagkraftigt sätt. Cupol tydliggör och strukturerar samverkansarbete och ser till att det blir mer målinriktat, effektivt och att resurser används på bästa sätt vid förändringsprocesser och/eller vid krisledning.

De arbetar alla medvetet med att validera sina krisberedskapsplaner i Cupol. De ser vikten av att utveckla sin krisberedskapsförmåga för att kunna agera kraftfullt och bevara sitt varumärke, förtroende och anseende vid en kris eller allvarlig händelse.

De har alla sett vikten av ett ledningsverktyg som fungerar såväl vid strategisk/operativ planering som vid arbete under tidspress där ledningsarbetet kräver både snabbhet och uthålligt dygnets alla timmar.

”Cupol har en bra logik och ett modernt ”tänk” jämfört med många andra system”, säger Michael Edwards, Fritidsresor, om Cupol Ledning.

Dotted Divider

2008-01-07 Inbjudan Frukostseminarie:

FRAMGÅNGSRIK METODIK FÖR KRISLEDNING SPRIDER SIG ÖVER LANDET

Green Management

Green Management Academy utbildar privata företag och myndigheter inom offentlig förvaltning i en stabsmetodik som ger stor genomslagskraft i ledningsarbete, framförallt inom krisledning.

Cupol - ett verktyg som integrerar ledningsmetoder och samverkansarbete - stödjer denna metodik i komplexa situationer för att ge organisationen bättre samsyn och uthållighet i arbetet.

Få kunskap och inspiration!

Kom och få kännedom hur du och din ledningsgrupp kan hantera
materiella och immateriella kriser på ett nytt och framgångsrikt sätt.
Passa på och träffa andra med samma problemställningar.

Bjud gärna med hela din lednings- eller samverkansgrupp.

Cupol Change AB och Green Management Academy skapar tillsammans förutsättningar för tydligare gemensam riktning och framgång i organisationer och i samverkansarbete. Vi bidrar till ett mer strukturerat och resultatinriktat arbetssätt med större samsyn och delaktighet mellan människor. Varje aktör ska kunna ta ledning och sitt ansvar utifrån helheten och sin egen roll i sammanhanget, vilket är avgörande för att en kris löses kraftfullt och ändamålsenligt.

Talare: Tomas Kristiansson, Green Management Academy och Hans-Erik Karlsson, Cupol Change AB
Datum: 28 januari kl 7.45 - 12.00
Anmälan: DETTA EVENT HAR GENOMFÖRTS OCH GÅR INTE ATT ANMÄLA SIG TILL

 

 
Cupol Change AB | info@cupol.net | Cylindervägen 18, 131 26  Nacka Strand | Tel: 08-601 30 80 Fax: 08-601 30 33